ПРООН та Сакська міська рада спільно сприятимуть розвитку ґендерної рівності на місцевому рівні

13.03.2008   14:13
м. Саки, 11-12 березня: У місті Саки за підтримки Муніципальної програми врядування та сталого розвитку, що впроваджується Программою розвитку ООН в Україні, була ініційована кампанія з підвищення поінформованості про ґендерну рівність. Вона розпочалась із двох тренінгів для місцевих учасників – одного для 25 вчителів місцевих шкіл та одного для 25 молодих лідерів – школярів та представників учнівських самоврядних органів.
Саки – це невеличке місто Автономної Республіки Крим із населенням близько 26 тисяч осіб. Цей міжнародно визнаний курорт має традиційне місцеве суспільство, якому притаманні типові ґендерні стереотипи та низька поінформованість населення про ґендерні питання. На офіційному рівні, жодних заходів, присвячених ґендерним питанням, ще не проводилось. Проте, налагодивши співпрацю із ПРООН/МПВСР у 2007 році, органи місцевої влади усвідомили важливість поінформованості громадськості про питання людського розвитку, особливо у зв’язку із необхідністю локалізації та досягнення українських Цілей розвитку тисячоліття. У цьому контексті, було проведено роботу по згуртуванню місцевих навчальних закладів для започаткування роботи зі сприяння поінформованості про ґендер широкого кола місцевого населення, включаючи учнів шкіл, їхні родини та вчителів.

“Від імені міської влади щиро вдячний Вам за те, що Ви прийняли рішення взяти участь в цьому тренінгу та бути нашими помічниками в подальшому розповсюдженні цих важливих знань. Сподіваюсь, що за допомогою цієї ініціативи та інших соціально значущих акцій ми сколихнемо нашу малу громаду”, - сказав Олег КЛЮЙ, Сакський міський голова, вітаючи вчителів шести місцевих шкіл на тренінгу.

У ході тренінгу п. Олена УРСУ, експерт ПРООН/МПВСР з моніторингу та зовнішніх зв’язків, уповноважена особа проекту з питань ґендеру, поділилася з учасниками базовими фактами про українські законодавчо-нормативні акти, що регулюють ґендерні відносини в суспільстві, надала інформацію про пов’язані із ґендером проблеми у багатьох сферах суспільного життя, та провела обговорення можливих шляхів подолання типових ґендерних стереотипів. Також всі учасники тренінгу отримали брошуру «Абетка рівності», люб’язно надану Програмою рівних можливостей ПРООН, та були заохочені до започаткування уроків на тему ґендеру у своїх школах.

“Надана нам інформація була дуже цікавою та важливою, навіть для особистого життя кожного з нас. Звичайно, ми використовуватимемо ці знання та інформаційні матеріали для проведення бесід з нашими учнями та власними дітьми. Проте також хотілося б дізнатись, чи існують телевізійні передачі, що регулярно аналізують різні пов’язані з ґендером проблеми; у цьому випадку, є шанс привернути увагу наших чоловіків до цієї проблеми та допомогти нам вирішувати їх разом”, - сказала Лариса АВДЕЄВА, директор місцевої ЗОШ №2.

Під час тренінгу для молодих лідерів та представників учнівських самоврядних органів, молодь із місцевих шкіл дізналася про основні факти, пов’язані з питаннями та проблемами ґендеру в українському суспільстві, отримали повний пакет інформаційний матеріалів та зобов’язалися до подальшого розповсюдження цих знань серед своїх однолітків та друзів на засадах «рівний-рівному».

“Перед тим, як взяти участь у цьому тренінгу, я нічого не знала про ґендерні питання, не знала навіть значення самого цього слова. Проте тепер я розумію, чому так важливо говорити про це із молодими людьми. Це може допомогти уникнути багатьох проблем з їхніми наслідками та створити гармонію у стосунках між людьми в родинах, малих громадах та у суспільстві в цілому”, - сказала Еміне МЕДЖИТОВА, голова учнівського комітету місцевої гімназії.

У цілому, навчання з питань ґендеру у м. Саки пройшли понад 50 осіб. Крім того, у місцевих засобах масової інформації були опубліковані тематичні статті та трансльовані новини для охоплення інформацією ширшого кола населення. Очікується, що представники місцевих навчальних закладів, що пройшли тренінги, продовжуватимуть розповсюджувати ці знання у своєму середовищі.

Для отримання більш детальної інформації, будь ласка, звертайтесь до п. Олени УРСУ, експерта ПРООН/МПВСР з моніторингу та зовнішніх зв’язків, за тел.: +38 (067) 290 36 42 або електронною поштою: olena.ursu@undp.org.ua
 

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelHack Forummaltcasinobenjabethttps://acrecharge.net/