ПРООН підтримує прагнення м. Нововолинськ щодо встановлення ґендерної рівності на місцевому рівні

23.04.2008   13:37
22 квітня 2008 року, м. Нововолинськ (Волинська обл.): У приміщенні Нововолинської філії Тернопільського національного економічного університету відбувся тренінг-семінар для 22 вчителів та представників і представниць громадськості міста на тему: "Ґендерна рівність як запорука розвиненого суспільства". Цей захід став початком інформаційної кампанії «Програма підвищення поінформованості молоді з питань ґендеру», що впроваджуватимуться за підтримки Управління у справах молоді та спорту Волинської області обласної державної адміністрації та Програми муніципального врядування та розширення повноважень громад Програми розвитку ООН.
Спочатку перед викладацьким активом міста виступила п. Олена УРСУ - експерт з моніторингу та зовнішніх зв’язків ПРООН/ПМВРПГ (м. Київ). У простій та цікавій формі присутнім було розкрито поняття ґендерної рівності. Завдяки презентаціям про поняття ґендеру, наявні в Україні ґендерні проблеми, існуючі в суспільстві стереотипи щодо ролей та обов’язків чоловіків та жінок, а також практичним інтерактивним вправам учасникам було розкрито необхідність встановлення ґендерної рівності в суспільстві.

Присутні також переглянули відеофільм «Хто заспіває колискову» про практику взяття татусями чи дідусями відпусток по догляду за дітьми. Під час обговорення змісту цього відеоматеріалу, учасники та учасниці дійшли висновку, що якщо жінка приносить для родини порівняно вищий рівень доходу, а чоловік бажає особисто займатись вихованням власної дитини, – то ні суспільне нерозуміння, ні власні стереотипи не повинні стати на заваді подружжю.

Після цього до слова була запрошена п. Оксана Ярош - кандидат політичних наук, доцент, докторант Волинського національного університету імені Л.Українки, голова ВОГО «Ґендерний центр». На основі раніше проведеного науково-практичного досдідження «Ґендерний портрет Волинської області», вона розповіла про особливості цієї ситуації у Волинській області та про роботу громадського сектору в даному напрямку. Присутні переглянули відео-ролик, виготовлений громадською організацією «Ґендерний центр», метою показу якого було привернення уваги широкого загалу до стереотипів суспільства щодо ролей та обов’язків чоловіків та жінок. Також п. Ярош розповіла про ті заходи, які реалізовуються на рівні області управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту і громадськими організаціями.

Насамкінець, п. Ольга Лакиш – директор міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – зосередила увагу присутніх на проблемах, до яких призводять усталені поняття про суспільний розподіл ґендерних ролей та обов’язків, а також виступила з ініціативою проведення в навчальних закладах лекцій на тему ґендерної рівності та попередження домашнього насильства.

Наприкінці заходу, п. Борис Карпус - голова правління молодіжної громадської організації «Преспектива» - подякував усім присутнім та запросив до плідної співпраці, поінформувавши про інші заходи, заплановані в рамках цієї інформаційної кампанії: проведення відкритих уроків та тематичних занять у навчальних закладах, показ відеофільмів у міському кінотеатрі, проведення дебатного турніру серед молоді.

Для отримання більш детальної інформації, звертайтесь будь ласка до п. Олени УРСУ, експерта ПРООН/МВРПГ з моніторингу та зовнішніх зв’язків, за тел. (067) 290 36 42 або електронною поштою: olena.ursu@undp.org.ua

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelHack Forummaltcasinobenjabethttps://acrecharge.net/