Міжнародні практики ПРООН визнають досвід Програми муніципального врядування щодо застосування підходу, орієнтованого на дотримання прав людини

05.05.2008   12:57
28-30 квітня 2008 року учасникам зустрічі громади практиків у сфері прав людини та правосуддя, організованої Братиславським регіональним центром ПРООН у м. Женева (Швейцарія), було представлено досвід «Програми муніципального врядування та розширення повноважень громад», що впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні, щодо застосування підходу, орієнтованого на дотримання прав людини, та наскрізного впровадження гендерних питань у діяльність проекту.
Цього разу зустріч громади практиків у сфері прав людини та правосуддя була організована з метою підвищення рівня знань уповноважених представників ПРООН щодо механізмів ООН із захисту прав людини (включаючи Раду з питань прав людини) та їх розуміння можливостей та процесу підтримки заходів на національному рівні; вивчення можливостей партнерства різних агенцій ООН та інших організацій, що працюють у сфері прав людини та правосуддя; та розробки бачення подальшої діяльності громади практиків у сфері прав людини та правосуддя.

У якості складової частини цієї зустрічі, було представлено практичний інструментарій «Підхід, орієнтований на права людини, та наскрізне впровадження гендеру у програми місцевого розвитку». Інструментарій включає опис корпоративної політики ПРООН щодо двох наскрізних підходів, таких як орієнтація на дотримання прав людини та впровадження гендеру, та пропонує деякі інструменти, що дають можливість застосовувати ці два підходи у програмах місцевого розвитку. «Програма муніципального врядування та розширення повноважень громад», що впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні, зробила внесок у розробку даного інструментарію, представивши конкретні інструменти та методики, які вона застосовує у містах-партнерах. Даний досвід був включений до інструментарію Братиславським регіональним центром ПРООН як кейс-дослідження та історії успіху.

У цьому контексті, п. Олена Урсу, експерт Програми з моніторингу та зовнішніх зв’язків, взяла участь у зустрічі громади практиків та зробила презентацію щодо досвіду Програми і вигод від застосування підходу, орієнтованого на дотримання прав людини, та наскрізного впровадження питань гендеру до заходів Програми. Як вимагає підхід, заходи Програми розроблені на користь двох головних груп місцевих учасників – місцевих громад як носіїв прав та міських рад як носіїв обов’язків – з метою посилення муніципального врядування та покращення якості життя громадян міст України через сприяння участі громад (жителів, закладів освіти, неурядових громадських організацій, малого бізнесу) у процесі прийняття рішень щодо місцевого розвитку.

Конкретні інструменти, застосовувані з цією метою, включають такі: 1) на стадії оцінки та аналізу – оцінка рівня місцевого розвитку та аналіз вразливості громад; 2) на стадії оцінки та розбудови потенціалу – навчання для посадових осіб міських рад з питань мобілізації громад для заходів щодо місцевого сталого розвитку та навчання для лідерів громад щодо механізмів участі; розбудова потенціалу щодо інформаційно-комунікаційних технологій; 3) на етапі моніторингу та оцінки – створення Муніципальних рад сталого розвитку як форумів спільного планування та моніторингу ініціатив та проектів місцевого розвитку; діяльність Комітетів з нагляду за якістю; громадські аудити впроваджених проектів та спільні оцінювання організацій громад.

Програма муніципального врядування та розширення повноважень громад готова поділитися своїм досвідом та наявною інформацією за результатами зустрічі громади практиків з усіма тими, хто залучений до процесу місцевого врядування та розвитку за участю громад в Україні.

Для отримання більш детальної інформації, будь ласка, звертайтесь до п. Олени УРСУ, експерта Програми з моніторингу та зовнішніх зв’язків, за телефоном: (067) 290 36 42, або електронною поштою: olena.ursu@undp.org.ua
 

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelHack Forummaltcasinobenjabethttps://acrecharge.net/