Програма розвитку ООН та Швейцарська агенція розвитку та співробітництва підтримують міські ради в обміні досвідом щодо покращення надання громадських послуг на місцевому рівні

12.05.2008   14:42
Червень 2008 р., м. Вознесенськ (Миколаївська обл.): Програма муніципального врядування та розширення повноважень громад, що впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні, організовує оглядовий візит для міських голів та інших осіб, відповідальних за прийняття рішень на місцевому рівні, до м. Вознесенськ із метою обміну знаннями та досвідом щодо місцевого розвитку за участю громад. Дані заходи Програми впроваджуються за підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва з метою посилення міжміської співпраці в Україні та сприяння врядуванню та розвитку міст за широкої участі громадян.
Одним із завдань Програми муніципального врядування та розширення повноважень громад, що впроваджується ПРООН, є розбудова спроможності посадових осіб місцевих та регіональних органів влади сприяти покращенню надання громадських послуг на місцевому рівні. У 2006 році, за підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва Програма організувала 3 обмінні візити задля обміну знаннями між містами східної/південної та західної частини України з метою розробки рекомендацій щодо створення сприятливого середовища для зацікавлених сторін з обох регіонів обмінюватись досвідом у сфері соціального, економічного та екологічного врядування та формувати атмосферу взаємоповаги та порозуміння.

Близько 150 міських голів, заступників міських голів та інших осіб, відповідальних за прийняття рішень щодо місцевого розвитку, які взяли участь у цих обмінних візитах, рекомендували серед іншого подальше посилення врядування та розвитку міст за широкої участі громад шляхом сприяння міжміській співпраці та обміну найбільш визначними досягненнями у сфері місцевого самоврядування.

У цьому контексті, Програма муніципального врядування та розширення повноважень громад за підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва оголошує, що у червні 2008 року для міскьих голів та інших осіб, відповідальних за прийняття рішень на місцевому рівні буде організовано подібний візит до м. Вознесенськ (Миколаївська обл.), яке є партнером Програми з 2006 року. За цей час у місті здобуто значний досвід щодо налагодження ефективної діяльності відділу міської ради щодо підтримки муніципальних ініціатив та інвестицій, застосування різних форм та методів залучення місцевих громад до процесу прийняття рішень, сприяння створенню об’єднань співвласників багатоквартирних будинків для вирішення проблем у сфері житлово-комунального господарства та громадських організацій задля покращення навчально-виховного середовища у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах, запровадження системи управління якістю муніципальних послуг у відповідності до міжнародного стандарту ISO 9001:2000 та ін.

Запрошуємо міських голів та інших осіб, відповідальних за прийняття рішень на місцевому рівні, з міст західної частини України (бажано) взяти участь у візиті та скористатись можливістю обміну досвідом з іншими містами України з важливих питань людського розвитку (витрати, пов’язані з участю у цьому заході, покриватимуться Програмою).

У рамках візиту буде проведено круглий стіл із метою розробки рекомендацій щодо розширення повноважень громад та покращення надання громадських послуг на місцевому рівні задля поширення підходу участі громад у місцевому розвитку по всій Україні.

З метою отримання більш детальної інформації, або подання заявки щодо участі у візиті, просимо звертатись до п. Олени УРСУ, експерта Програми з моніторингу та зовнішніх зв’язків, за телефоном (067) 290 36 42 або електронною поштою: olena.ursu@undp.org.ua

php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelHack Forummaltcasinobenjabethttps://acrecharge.net/