Місто-партнер Рівне створило відео про успіх Муніципальної програми врядування міста

03.09.2012   10:38

3 вересня, Рівне-Київ: Рівне, місто-партнер проекту ПРООН «Муніципальна програма врядування та сталого розвитку», створило відео про засвоєння підходу залучення громади, який пропагує проект. Нагадаємо, в місті ухвалено Муніципальну програму сталого розвитку м. Рівне на 2009-2012 рр., в основу якої покладено підхід за участі громади, принцип співфінансування проектів громад, забезпечення сталого розвитку міста. Цей приклад є справжнім успіхом засвоєння підходу ПРООН/МПВСР.

 

Підхід залучення громади виявився надзвичайно ефективним і Рівненська міська рада почала застосовувати цей підхід і механізм проекту для реалізації проектів громад без фінансової підтримки донорів (коштом міської ради та місцевих громад). Досвід міста  свідчить, що місцеві проблеми ефективніше вирішувати, якщо міська влада залучає місцеве населення.

 

З метою досягнення сталості місцевого розвитку та враховуючи напрацьовані механізми й набутий досвід місто Рівне розробило Муніципальну програму сталого розвитку на 2009 – 2012 роки (далі МПСР). Програму було затверджено рішенням сесії міської ради №2278 від 15.04.2009 року. Метою МПСР була  активiзацiя громадсько-приватної взаємодії, планування за участі громад, залучення громадян до вирішення соціально - економічних та екологічних проблем.

 

У відео Володимир Хомко, Рівненський міський голова зазначив: «Це моя улюблена програма. Думаю, це найуспішніша програма, яка реалізується в місті і хочу сказати, що в цьому році коштів заклали, не менше ніж в минулому -  4,7 млн. грн. На все комунальне господарство міста ми виділили 6,6  млн. грн., уявіть собі масштаби цього проекту! 29 проектів громад, які мають цінність з точки зору енергозбереження та ресурсозбереження, всі потрапили в цю програму. На жаль, в цьому році було більше охочих ніж є цих коштів, тому будемо вирішувати, як в наступному році збільшити підтримку цієї програми».

Відео можна переглянути за посиланням.

 

Для отримання детальнішої інформації звертайтесь до Галини Смірнової, спеціаліста з моніторингу та зовнішніх зв'язків за тел. (044) 584-34-75 або електронною поштою: galyna.smirnova at undp.org.ua


php shell download Hacklink Hack forumu

Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jelbursa evden eve nakliyatbetpark
Muğla araç kiralama Entrümpelung firma Hack forum
#yasli kamagra jelkamagra jelkamagra jel türkiyekamagra jelbursa evden eve nakliyatbetpark